Sinds bij ons de kleine man door het hele huis heen gaat ligt ook zijn speelgoed ineens door het hele huis heen! Kleine ergenis vooral ’s avonds als hij slaapt en het fijn is als de kamer ook weer beetje opgeruimd is. Wij hadden alleen nog geen plek om zijn speelgoed op te bergen. 

Wij hadden alles op zijn hoogte weg gehaald, hierdoor waren er 2 lege vakken in onze kast. Om hier mooie passende bakken voor te vinden in lastig. Vandaar het idee om ze zelf te maken. 

Ik wilde ze graag van vilt maken, dit is een fijn materiaal wat leuk staat in huis en ik hoef mij geen zorgen te maken dat de deuken in de vloer slaan als de mand uit de kast wordt getrokken. 

Materialen die ik heb gebruikt:
– Vilt 3 mm (op rol) 150×90 cm (2 bakken van 40x30x20 cm)
– Naaimachine met lichte garen
– Spelden
– Schaar

Stappen plan

Als eerste heb ik de vakken opgemeten – hoogte, breedte en diepte. Deze afmetingen heb ik in een tekening van het patroon uitgetekend. Voor het patroon teken je de bodem uit en aan de vier kanten teken je de zijvlakken. 

Wanneer je het hebt uitgeknipt spelt je de zijkanten aan elkaar en check je even of de maten kloppen en de mand in het vak past.
Is dit het geval dan kan je de naaimachine erbij pakken

Kijk even welke steek je mooi vindt. Ik heb de standaard rechte steek gepakt op een breedte van 4. Stik de zijkanten aan elkaar en de bak is alweer klaar voor gebruik! 
Je kan als je het mooi vindt ook garen door de zijkanten rijgen dit geeft ook een leuk effect.