Wat kan je verwachten van mij bij een interieuradvies?

Vaak krijg ik de vraag van de klant wat ze kunnen verwachten van het proces bij een interieuradvies. Vandaar deze blog, ik wil je meenemen in mijn werkwijze en laten zien hoe dit verloopt. Het is gebaseerd op een volledig interieuradvies, alle adviezen zullen (deels) hiermee te vergelijken zijn. 

Het eerste contact

Wanneer jij als klant contact met mij opneemt zullen we allereerst telefonisch bespreken wat het woonprobleem of de woonvraag is. Ik zal uitleggen wat ik voor je kan betekenen, en zodra het voor beide partijen goed voelt zullen we een intake gesprek inplannen. 

Intake gesprek

Voor het intake gesprek kom ik graag bij je thuis. Zo kan ik jouw woonsituatie en woonprobleem ter plekke bekijken en beoordelen. Indien het interieuradvies over een nieuw aangekochte woning gaat kan ik je woonstijl van dat moment bekijken om zo alvast een beeld te vormen. 

Tijdens de intake zal het woonprobleem of vraag uitgebreid besproken worden. Daarnaast komen ook jullie wensen aan bod. 

Fijn is altijd (en dit zal ik van te voren ook aangeven) als je zelf al helder hebt wat de wensen zijn. 

Voor de intake vraag ik ook altijd om een plattegrond, liefst op schaal en een (of meerdere) moodbord(en). 

Tussentijds gesprek

ls alles besproken en doorgenomen is ga ik met alles thuis aan de slag voor je. Als eerste ga ik aan de gang met een indeling en een moodbord. Dit is voor mij de basis om mee verder te puzzelen. Om helder te krijgen of ik op de juiste weg ben zal er een tussentijds gesprek met elkaar zijn. Hierin leg ik mijn eerste ideeën voor en is er de mogelijkheid voor jouw om eventuele wijzigingen nog door te geven. 

Zodra er een akkoord is voor de plattegrond en moodbord ga ik thuis de details uitwerken. 

Afhankelijk van de adviesvraag zal er wel of geen tussentijds gesprek plaatsvinden

Eind presentatie

Als alle puzzelstukjes voor mij in elkaar zijn gevallen zal ik contact opnemen om een afspraak in te plannen voor de eind presentatie. In dit laatste gesprek zal alles wat ik heb bedacht besproken worden. Het advies is volledig verwerkt in een ingebonden boekje. Daarnaast zal ik ook (voor zover mogelijk) de stalen en samples van de verwerkte kleuren en materialen in een box afleveren. 

Het is een advies wat ik geef, het is aan jouw als klant om met het advies aan de slag te gaan! Dit is met mijn advies 1 op 1 uit te voeren. 

Hopelijk heeft dit verhaal je geholpen en heb je zin om samen met mij aan je woonproblemen te werken? neem dan gerust contact op. Ook wanneer je een specifieke vraag stel deze dan gerust en dan denk ik met je mee hoe ik je verder kan helpen.