Voor onze zoon wilde ik graag een speelplek creeren. Na veel inspiratie opgezocht te hebben kwam ik uit bij de Flisat tafel van de Ikea. Een fijne tafel waar je veel verschillende kanten mee op kan. Om de tafel meer in ons interieur te laten passen heb ik er wat kleine aanpassing aan gedaan. 

Allereerst heb ik de pootjes van zowel het tafeltje als het krukje geschilderd. even alles uitmeten wat je zelf een leuke hoogte vind, afplakken, schuren en schilderen maar. Ik heb hier gekozen voor de kleur mushroom van labpaint. Deze had ik nog staan.

Ook had ik een ronde stok/lat gekocht bij de bouwmarkt en twee stukken op maat gezaagd. Ook deze stukken heb ik in dezelfde kleur geschilderd.

Aan de ene kant van de tafel heb ik leren lusjes geplaats om een stok in te hangen. Hier kan bijvoorbeeld een papier rol aan om te tekenen. Aan de andere kant heb ik de stok vast gemaakt met schroeven om wat extra opberg ruimte te creeren.

De tafel kan aan de bovenkant open en dicht met de trovast opbergbakken erin. De bladen aan de bovenkant van de tafel heb ik aan de een kant beplakt met krijtfolie. Dit past beter in ons interieur dan de witte kanten. Ook kan hier weer leuk op getekend worden.

Het idee was om er een duplo tafel van te maken, dus aan de andere kanten van de bladen heb ik een bouwplaat van Lego geplakt en een poster die bij de duplo zat.

Heel simpel om te doen en mega leuk effect met hopelijk veel speelplezier!